PRE ZAMESTNANCOV
Aktuality
15.12.2022
Výskumný ústav potravinársky vydáva nové číslo časopisu Trendy 2/2022 so zaujímavými témami a výsledkami vedeckej činnosti napr.:
- Orechové oleje ako nutrične bohatý zdroj a ich vplyv na organizmus
- Štúdium mikrobiómu potravín
- Pivovarnícke mláto a možnosti jeho využitia
- Mikroživiny vo výžive – zníženie rizika infekcie
- Obsah baktérií mliečneho kysnutia v rastlinnej alternatíve jogurtov
13.12.2022
Pozývame Vás na Predvianočné ovocinárske dni 2022 v termíne 14.-15.12.2022 v Piešťanoch, na ktorých bude Mgr. Martina Hudcovicová, PhD. prezentovať výsledky cezhraničného projektu Interreg V-A SK-AT „Identifikácia a autentifikácia regionálnej produkcie ovocia / Identifizierung und Echtheitskontrolle regionaler Obsterzeugung (IDARPO)“; ITMS kód projektu: 305011X831.
Viac info: TU
Pozvánka: TU
10.12.2022
Generálny riaditeľ NPPC Martin Polovka o Inteligentnom poľnohospodárstve na Slovensku - TU
8.12.2022
Vážení čitatelia, prinášame vám posledné tohtoročné číslo newslettra NPPC. Po dvoch pandemických rokoch sa výskumnícky život konečne presunul z virtuálneho priestoru späť na polia do laboratórií. Pokračovali sme v experimentálnej práci i vo výmene skúseností a spolupráci so zahraničnými kolegami. Pretože stará múdrosť „Viac hláv, viac rozumu“ stále platí. V mnohých výskumoch a projektoch, ktoré uskutočňujeme, ste našimi partnermi a to nás osobitne teší. V roku 2022 sme sa s vami stretávali pri riešení projektov, pri vzdelávacích aktivitách a školeniach, workshopoch a na výstavách, vedeckých dňoch, dňoch poľa, festivaloch vedy i na festivale Agrofilm. O niektorých aktivitách sa dočítate aj v tomto newslettri.
Viac sa dočítate: TU
7.12.2022
7.12.2022
V pondelok 5.12. sa za účasti pracovníkov VÚŽV Nitra, Odboru živočíšnej výroby MPRV SR, zástupcov Slovenského zväzu spracovateľov mäsa, Zväzu chovateľov ošípaných a Slovenskej asociácie chovateľov ošípaných konalo informačné stretnutie pri príležitosti odovzdania výsledkov ÚOP č.57, ktoré boli zamerané na aktualizáciu metód klasifikácie jatočne opracovaných tiel ošípaných systémom SEUROP pre potreby mäsospracujúceho priemyslu na Slovensku. Účastníci stretnutia ocenili predložené výsledky práce riešiteľského kolektívu VÚŽV Nitra, ktoré napomôžu zlepšeniu efektívnosti chovu ošípaných a zvyšovaniu konkurencieschopnosti obchodu s bravčovým mäsom. Nové regresné rovnice pre prístroj FOM II a metódu ZP budú po schválení orgánmi EK pripravené na využitie v prevádzkovej praxi.
Fotogaléria: TU