Biologicky rozložiteľný kuchynský a reštauračný odpad – vrátane zvyškov jedál, šupiek, potravín po záruke a olejov – je bohatým zdrojom pre výrobu bioplynu s vysokou výťažnosťou (150–200 m³/t) pri dobrej kofermentácii.
Pomer tukov a cukrov zaisťuje rýchlu fermentáciu, pričom hygienizácia je nevyhnutná pre bezpečnosť zhodnocovania. Tento substrát významne znižuje množstvo odpadu na skládkach a podporuje cirkulárnu ekonomiku
Popis: Zvyšky jedál, šupy, potraviny po záruke, oleje.
Vhodnosť: Vysoká – vyžaduje hygienizáciu
Zhodnotenie využiteľnosti pre výrobu bioplynu a biometánu:
Štatistické zhodnotenie:
| Cookie | Dĺžka trvania | Popis |
|---|---|---|
| cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
| cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
| cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
| cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
| cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
| viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |